Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-09@00:39:35 GMT

پیام عاشقانه دزد برای خواهر زن صاحبخانه از در تهران

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۳۳۲۴۴۸

رکنا: این دزد در نامه‌اش نوشته بود: «صاحبخانه گرامی من یک دزد حرفه‌ای نیستم بلکه جوان خواستگاری هستم که مایلم با خواهرزن شما ازدواج کنم و نیازی به رادیوی کوچک شما ندارم...

محمد بلوری که حرفه خبرنگاری را از نیمه سال 1336 در روزنامه کیهان آغاز کرده است، خاطره‌ای خواندنی را نقل می‌کند:

از آغاز دهه 50 گزیده‌ای از فارغ‌التحصیلان نخستین دانشکده روزنامه‌نگاری به تحریریه کیهان معرفی می‌شدند تا در بخش‌های مختلف خبری به تجربه‌اندوزی در این حرفه بپردازند و پس از گذراندن دوره عملی کوتاهی به حرفه خبرنگاری ادامه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آغاز سال 50 که دبیری سرویس‌های حوادث Accidents و گزارش را بر عهده داشتم چند نفر از این فارغ‌التحصیلان به من معرفی شدند تا در بخش حوادث و گزارش، کار خبری را شروع کنند و بسیاری از آنها بعدها چهره‌های شاخص در حرفه روزنامه‌نگاری شده‌اند.

از این میان، سه جوان فار‌غ‌التحصیل که در سرویس گزارش کیهان حرفه خبرنگاری را آغاز کرده بودند در مدت زمان کوتاهی آثار برجسته‌ای در گزارش‌نویسی از خود به جا گذاشتند که می‌تواند نمونه‌های راهگشایی در گزارش‌نویسی برای دانشجویان روزنامه‌نگاری امروزی باشد. این سه نفر گزارش‌نویس دهه 50 روزنامه کیهان، امروزه از استادان برجسته‌ای هستند که در دانشکده‌های امروزی به آموزش دانشجویان می‌پردازند و علاوه بر تدریس، عامل انتقال تجربه‌های گرانقدری هستند و من به وجودشان افتخار می‌کنم. از این سه جوان گزارش‌نویس دهه 50 و استادان صاحبنام امروزی خاطره‌های جالبی به یاد دارم.

یکی از این عزیزان که بتازگی کارش را در سرویس گزارش با من آغاز کرده بود، یک روز برایم تعریف کرد که شب گذشته یک دزد The Thief وارد خانه‌شان شده و یک رادیو کوچک ترانزیستوری را از بالای سرشان دزدیده است. پرسیدم: همین؟ گفت: نه، این سرقت Stealing ماجرایی دارد و می‌خواهم کمک کنید. آنگاه ماجرای سرقت را این طور تعریف کرد:

-به خاطر گرمای هوای تابستانی، مثل بسیاری از خانواده‌ها در پشت بام خانه پشه‌بندی می‌زنیم و می‌خوابیم. من هر شب یک رادیو کوچک که تنها یادگار پدرم بود بالای سرم می‌گذاشتم تا با شنیدن صدای موسیقی و برنامه‌هایی خوابم بگیرد. تازه ازدواج کرده‌ایم از مال دنیا همین رادیو را داشتیم. چرا که خانواده‌ها با ازدواج ما مخالف بودند و در مراسم عروسی ما شرکت نکردند و وسایل زندگی چندانی نداشتیم. امروز صبح من و همسرم که بیدار شدیم دیدیم دزد آمده رادیو را برده و به جایش نامه‌ای بالای سرمان گذاشته‌. این دزد در نامه‌اش نوشته بود: «صاحبخانه گرامی من یک دزد حرفه‌ای نیستم بلکه جوان خواستگاری هستم که مایلم با خواهرزن شما ازدواج کنم و نیازی به رادیوی کوچک شما ندارم. آن را برده‌ام تا برای گفت‌وگو با هم به دیدنم بیایید و رادیو را هم تحویل‌تان بدهم. در این نامه نوشته می‌توانم امروز صبح به حاشیه میدان مخبرالدوله بروم و در آنجا منتظر بمانم تا به دیدنم بیایید. حالا می‌خواهم سفارشم را به کلانتری میدان بهارستان بکنید تا مأموران کمکم کنند. متهم با شنیدن ماجرای شبانه این خبرنگار جوان، توصیه‌اش را تلفنی به افسر نگهبان کلانتری کرد تا کمکش کند و مأموری را به همراهش به محل قرار بفرستد چون احتمال داشت دامی برایش گسترده باشند.او رفت و ساعتی از ظهر گذشته بود که به روزنامه برگشت و من در تماس تلفنی با کلانتری قضیه را پیگیری می‌کردم و می‌دانستم در این چند ساعت برایش چه گذشته. اما پرسیدم قصه را شرح بدهد و گفت افسر نگهبان مأموری همراهم فرستاد تا به محل قرار با دزد رادیو برویم اما هر چه آن اطراف را گشتیم و چند ساعتی منتظر ماندیم موفق به دیدار با دزد عاشق نشدیم...در این هنگام که خبرنگار جوان ماجرای جست‌وجویش را تعریف می‌کرد، یکباره چشمش به صفحه حوادث روزنامه آن روز افتاد که تازه از زیر چاپ درآمده بود. در این صفحه با تیتر درشت نوشته شده بود: «ماجرای دزد عاشقی که به خانه خبرنگار دستبرد زد»، با خواندن این گزارش پی برد من با شنیدن ماجرای دزدی theft از خود او و پیگیری قضیه از طریق تماس تلفنی با افسر نگهبان، گزارش کاملی تهیه کرده‌ام و در صفحه حوادث چاپ کرده‌ام. وقتی تعجبش را دیدم گفتم:

- هر چند در یافتن دزد عاشق موفق نبوده‌ای اما تجربه خوبی باید به دست آورده‌ باشی که باید همیشه با چشم یک خبرنگار به همه چیز توجه کنی... و من با گذشت بیش از 45 سال از این ماجرا، اخیراً در مراسمی که برای ستایش از این خبرنگار جوان دیروز و استاد برجسته امروز برگزار شده بود، شرکت داشتم و او با شرح این خاطره به حاضران در مراسم گفت:

- با دیدن گزارشی که بلوری از داستان دزدی شبانه خانه‌ام در صفحه حوادث چاپ کرده بود، نگاهم به رویدادها به عنوان یک خبرنگار دقیق‌تر شد و این نخستین تجربه‌ مؤثری بود که از او آموختم و همیشه در نظر خواهم داشت...

منبع: رکنا

کلیدواژه: سقوط هواپیما سلامت مهم ترین های 24 ساعت سقوط جت شخصی در ایران روزنامه حوادث Accidents دزد The Thief سرقت Stealing دزدی theft اخبار حوادث خاطره خبرنگار قدیمی حوادث قدیمی ترین حوادث نویس ایران محمد بلوری عکس زندگی روزنامه ایران فیلم قتل حمله شوم خانواده جوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۳۲۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود

اردیبهشت به نیمه رسیده و تاکنون نیز بازار اجاره تورمی نسبی را تجربه کرده است. فعالان و مشاوران املاک می‌گویند این روند افزایشی انتهای اردیبهشت‌ماه بیشتر نمود می‌یابد و مستاجران باید از ابتدای خرداد منتظر تثبیت قیمت‌ها باشند.

دست صاحبخانه‌ها در ایران کاملاً باز است

به گزارش تجارت نیوز، مجید گودرزی، کارشناس حوزه مسکن، درباره روند فعلی بازار اجاره گفت: «در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود. اگر قانون وارد بازار اجاره شود، قطعاً شاهد اتفاقات کنونی نخواهیم بود. مثلاً در آلمان ودیعه سه برابر اجاره ماهانه است. همچنین بعد از اتمام قرارداد اجاره، ودیعه همراه با سود آن به مستاجر بازگردانده می‌شود.»

او ادامه داد: «ودیعه در ایران مصیبتی بیشتر از اجاره است و صاحبان املاک تا جایی که بتوانند از مستاجران مبلغ بیشتری بابت ودیعه دریافت می‌کنند. دست صاحبخانه‌ها در ایران کاملاً باز است و هیچ قانونی وجود ندارد. در نهایت اکنون به دلیل ترک فعل نمایندگان گذشته مجلس برای قانون‌گذاری در بازار اجاره فشار زیادی وجود دارد»

اجاره‌خانه باعث فلاکت ۳۰ میلیون ایرانی شده است

گودرزی درباره سهم هزینه‌های مسکن از سبد خانوار‌ها توضیح داد: «اگر بنا بر قانونمند شدن باشد نباید بیشتر از ۲۰ تا ۳۰ درصد درآمد خانوار‌ها به اجاره اختصاص یابد، اما اکنون بر اساس گفته آقای زاکانی بیشتر از ۷۹ درصد درآمد خانوار‌ها به‌ویژه در تهران به اجاره و هزینه‌های مسکن اختصاص پیدا می‌کند. این رقم، درصد بالایی محسوب می‌شود و باعث فلاکت ۳۰ میلیون مستاجر ایرانی شده است.»

او ادامه داد: «اگر بی‌قانونی ادامه پیدا کند هیچ سقفی برای افزایش اجاره وجود ندارد و صاحبخانه‌ها هرقدر بخواهند از سفره مستاجر برمی‌دارند.»

۱۰ میلیون جوان ایرانی قادر به تشکیل زندگی نیستند

این کارشناس حوزه مسکن گفت: «هنگامی که صد درصد درآمد افراد از آن‌ها گرفته می‌شود، بحرانی جدی به بار می‌آید. تعداد زیادی از خانواده‌های مستاجر از هم پاشیده‌اند. تعداد زیادی نیز اصلاً شکل نگرفته‌اند! اکنون ۱۰ میلیون جوان ایرانی قادر به تشکیل زندگی نیستند و این روند غلط ویرانگر نباید ادامه پیدا کند.»

برخی صاحبخانه‌ها به تمام درآمد خانوار‌ها نیز راضی نیستند

او در مورد افق دید خود در این زمینه بیان کرد: «اگر فرض کنیم مسئولان به این حوزه توجهی نشان ندهند و قانونی در این زمینه به اجرا درنیاید، می‌توان پیش‌بینی کرد ۴۰ تا ۵۰ درصد درآمد خانوار‌ها به بخش اجاره اختصاص پیدا کند. هرچند اکنون برخی صاحبخانه‌ها به صد درصد درآمد خانوار‌ها نیز راضی نمی‌شوند.»

هیچ حقوق‌بگیر ثابتی قادر نیست در تهران زندگی کند

در کنار تمام این مشکلات در بازار اجاره، مجلس اقدامی جدید برای کنترل بازار اجاره در پیش گرفته است؛ سخنگوی شورای نگهبان امروز اعلام کرد، طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تایید شده است. اما این طرح چه تاثیراتی می‌تواند بر بازار اجاره بگذارد؟

گودرزی در این زمینه نیز گفت: «پس از گذشت ۱۱۶ سال از قانون‌گذاری در ایران هیچ بند قانونی‌ای برای بازار اجاره وجود ندارد و این طرح می‌تواند حرکت خوبی در این زمینه باشد.»

او افزود: «امید می‌رود اوضاع به گونه‌ای پیش رود که پرداخت اجاره برای مستاجران قابل تحمل شود، زیرا یک بحران ملی است و هیچ کشوری در دنیا نیاز‌های ضروری مانند مسکن را به مکانیسم عرضه و تقاضا واگذار نمی‌کند. این یک نقص بزرگ در قانون‌گذاری است. اکنون مشاهده می‌کنیم نارضایتی‌ها در این بخش به‌شدت بالاست.»

این کارشناس بازار مسکن توضیح داد: «آنچه سران قوا تصویب می‌کردند مصوبه بود و حتی از طریق شورای حل اختلاف هم رد می‌شد، چون می‌گفتند مصوبه قابل اجرا نیست. اکنون تهران جهنم کارگران و کارمندان شده است و هیچ حقوق‌بگیر ثابتی قادر نیست دیگر در این شهر زندگی کند.»

حالا باید دید در انتهای اردیبهشت‌ماه چه بر سر بازار اجاره می‌آید و آیا طرح ساماندهی بازار اجاره برخلاف سال‌های گذشته می‌تواند نقشی مفید در عرصه بازار اجاره ایفا کند یا خیر.

دیگر خبرها

  • انهدام باند سرقت خواهر و برادری در تهران
  • انهدام باند خواهر و برادری سرقت در تهران | خواهر سرکرده باند بود
  • انهدام باند خواهر و برادری سرقت در تهران/ کشف ۴۰ پرونده دزدی
  • همراهی رادیو فرهنگ با نمایشگاه کتاب تهران
  • پرونده مرگ مدیر شهرداری پیچیده شد؛ 3 کارمند در بازداشتند
  • در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود
  • صدای مرحوم مسعود اسکویی را بشنوید
  • مراسم یادبود مسعود اسکویی امروز برگزار می‌شود
  • واکنش حماس به دستور تخلیه رفح
  • بهار ۵۹؛ وقتی داد سندیکای خبرنگاران از حمله به مطبوعات درآمد